Computer MCQ Questions for Class 2 with Answers

Class 2 computer mcq with answers

Questions on mouse for class 2:

1. Which mouse click is used to select item?
(a) Single click
(b) Double click
(c) Right-click
(d) Drag and drop

Mouse

Answer: Single Click

Uses of keyboard for class 2

2. Which key allows to cancel an operation?
(a) Shift key
(b) Escape key
(c) Enter key
(d) Space bar key

Keyboard

Answer: Escape Key

3. These keys have special signs and symbols on them.
(a) Number keys
(b) Letter keys
(c) Symbol keys
(d) Function keys

These keys have special signs and symbols on them

Answer: Symbol Keys

4. This key is used with other keys for different purposes.
(a) Enter key
(b) Backspace key
(c) Tab key
(d) Shift key

Answer: Shift Key

Computer mouse questions and answers

5. It is pressing the left mouse button twice quickly.
(a) Right-click
(b) Double click
(c) Single click
(d) Drag and drop

Mouse

Answer: Double Click

6. This tool is used to fill colour in the pictures.
(a) Text tool
(b) Pencil tool
(c) Fill with colour
(d) Colour picker

This tool is used to fill colour in the pictures

Answer: Fill with Colour

7. By the help of this tool you can do freehand drawing.
(a) Magnifier
(b) Fill with colour
(c) Pencil tool
(d) Text tool

By the help of this tool you can do freehand drawing

Answer: Pencil Tool

8. Which tool helps to type text with pictures?
(a) Line tool
(b) Pencil tool
(c) Colour picker tool
(d) Text tool

Which tool helps to type text with pictures

Answer: Text Tool

9. The white blank area where we can draw pictures is called.The white blank area where we can draw pictures is called
(a) Colours Palette
(b) Drawing Area
(c) Ribbon
(d) Clipboard

Answer: Drawing Area

10. Which option helps you to see saved pictures in Paint?
(a) Save
(b) Save as
(c) Open
(d) Print

Which option helps you to see saved pictures in Paint

Answer: Open

Computer Quiz for Class 2, MCQ questions for class 2 computer, Computer class 2

  1. What is a computer? – A computer is a machine that can do many things
  2. Name three types of computers? –
    Three types of Computers are
    (i) Desktop Computer
    (ii) Laptop
    (iii) Tablet
  3. Question: What is a Smartphone? – A Smartphone is a mobile phone that can work like a computer
  4. Question: Name three places where computer are used to bills – Shops, Hotels, Hospitals
  5. Computer questions for class 2

Computer Quiz Question with Answer for Class 2

  1. What would you use to listen to music? – Headphones
  2. Which of these can store more information a pen drive or CD? – A pen Drive
  3. Write the full form of the following
    CPU – Central Processing Unit
    UPS – Uninterruptible Power Supply
    CD – Compact Disc
    DVD – Digital Video Disc
  4. Name two types of storage devices? – Pen Drive, CD
  5. I am pointing device, who am I? – I am mouse
  6. Name of the longest key on the keyboard? – Spacebar is the longest key on the keyboard
  7. What does the delete key do? – The delete key is used to erase the character to the right of the cursor
  8. What happens when we press the enter key? – It starts a new line
  9. How many arrow keys are three on the keyboard? – Four arrow keys
  10. Which mouse action helps us select an icon? – Left Click
  11. Writer one thing that the mouse helps us do? – We can start any program by double click
  12. Which finger do we use to right-click? – Middle Finger
  13. To move icon from one place to another we use? – Drag and Drop
  14. The most commonly used mouse is – Optical mouse
  15. Which finger do we use to right click? – Middle Finger
  16. The mouse is an input device or output device – Input Device
  17. What is WordPad? – WordPad is a program we use to enter and change text
  18. What does the font of the text decides? – The font of the text decide how it looks
  19. What is the use of pencil tool? – Pencil tool is use to draw anything in paint
  20. What is keyboard for class 2
  21. Keyboard questions and answers for class 2
  22. what is desktop for class 2
  23. Keyboard and its functions for class 2
  24. Mouse related questions

Parts of Computer Quiz for Grade 2

  1. Which type of device keyboard is Input or Output? – Input
  2. What is the processor of a computer called? – Answer: CPU
  3. What is the line tool? – Line tool is use to draw straight line in different styles
  4. What is the function of curve tool? – Curve tool is used to draw a curve line that can bend smoothly
  5. What is the use of pencil tool? – Pencil tool is used to draw anything in paint
  6. The font size of some text is 14, you change it to 18. How will the text look now? – The text will look bigger
  7. Which tool is the best for drawing zig – zag lines
    (A) Line
    (B) Pencil
    (C) Curve
    Answer: (C) Curve
  8. Which tools will you choose to draw a circle?
    (A)Rectangle
    (B) Oval
    (C)Triangle
    Answer: (B) Oval

Also Read: Computer MCQ Questions for Class 3 with Answers

Computer MCQ Questions

Leave a Comment